ՌԵՍՏՈՐԱՆՆԵՐ
ԱԶԳԱՅԻՆ ԽՈՀԱՆՈՑ
Պետք է փորձել
Հայկական մրգեր
Հայաստանը, որը գտնվում է Հարավային Կովկասի տարածաշրջանում, օժտված է յուրահատուկ կլիմայով և բերրի հողով, ինչը այն դարձնում է կատարյալ վայր տարբեր համեղ մրգեր աճեցնելու համար: Այս մրգերը ոչ միայն համեղ են, այլև իրենց ուրույն տեղն են զբաղեցնում հայկական մշակույթում և ավանդույթներում։
Հայաստանում ամենահայտնի մրգերից մեկը ծիրանն է, որը հայտնի է նաև որպես «Հայկական ոսկի»։ Հայկական ծիրանը հայտնի է իր հյութալի մարմնով և ինտենսիվ քաղցրությամբ, ինչը այն դարձնում է հայկական շատ ուտեստների և աղանդերի հայտնի բաղադրիչ:

ԱԶԳԱՅԻՆ ԽՄԻՉՔՆԵՐ
Պետք է փորձել
Հայկական կոնյակ՝ հավերժական ավանդույթ
Հայկական կոնյակը պատրաստվում է Արարատյան դաշտում աճեցված ընտիր խաղողից։ Այս թունդ ալկոհոլային խմիչքը պատմականորեն հայտնի է ամբողջ աշխարհում իր բարձր որակով, անհավատալի համով և լավագույն ավանդույթներով:
Հայկական կոնյակի պատմությունը սկսվում է 19-րդ դարից, երբ մի խումբ հայ վաճառականներ որոշեցին սկսել արտադրել կոնյակի սեփական տարբերակը՝ ոգեշնչված ֆրանսիական կոնյակի պատրաստման գործընթացից։ Օգտագործելով տեղական խաղողը և թորման ավանդական մեթոդները՝ նրանք ստեղծեցին յուրահատուկ և բարձր որակի հայկական ոգելից խմիչք։
