ՌԵՍՏՈՐԱՆՆԵՐ
ԱԶԳԱՅԻՆ ԽՈՀԱՆՈՑ
Պետք է փորձել
Գաթայի հիասքանչ հմայքը
Հայկական խոհանոցը հարուստ է համերով և բույրերով, իսկ ամենասիրված աղանդերից մեկը Գաթան է՝ հայկական ավանդական սուրճի թխվածքը, որը դարեր շարունակ վայելում են: Այս խմորեղենը հաճախ մատուցվում է թեյի կամ սուրճի հետ և հանդիսանում է հայկական տնային տնտեսությունների և հացաբուլկեղենի հիմնական ուտեստը: Գաթան հաճելի աղանդեր է տարվա ցանկացած ժամանակ ուտելու համար:
Միգուցե դա համերի համադրությունից է կամ նրանից, թե որքան թեթև և փափուկ է գաթան, ամեն դեպքում դուք երբեք չեք կարողանա ուտել գաթայի միայն մեկ կտոր:

ԱԶԳԱՅԻՆ ԽՄԻՉՔՆԵՐ
Պետք է փորձել
Հայկական գինիներ` թաքնված գոհար գինու սիրահարների համար
Հայաստանը գինեգործության երկար ու հարուստ պատմություն ունի՝ հազարամյակներ առաջ։ Այսօր հայկական գինիները թաքնված գոհար են գինու սիրահարների համար և գնալով ավելի տարածված են դառնում զբոսաշրջիկների շրջանում, ովքեր ցանկանում են բացահայտել եզակի և յուրօրիակ նոր ընպելիք:
Գինու արտադրությունը Հայաստանում առանձնահատուկ տեղ է գրավում։ 2007թ.-ին Արենի գյուղի մոտ գտնվող Արենի-1 (Թռչունների) քարայրում հնագիտական պեղումների ժամանակ հայ, իռլանդացի և ամերիկացի հնագետների խումբը հայտնաբերել է աշխարհի ամենահին գինեգործական համալիրը, որը վկայում է, որ Հայաստանում գինին արտադրվել է դեռևս 6000 տարի առաջ։
