ՌԵՍՏՈՐԱՆՆԵՐ
ԱԶԳԱՅԻՆ ԽՈՀԱՆՈՑ
Պետք է փորձել
Վայելելով հայկական ամառային տոլման. թարմացնող սեզոնային հյուրասիրություն
Հայկական խոհանոցը համերի և բույրերի հաճելի և յուրահատուկ խառնուրդ է, որի վրա մեծ ազդեծություն է թողել երկրի հարուստ պատմությունը և մշակութային բազմազան ժառանգությունը: Ամառային ամիսներին աչքի ընկնող ուտեստներից մեկը հայկական ամառային տոլման է։
Ավանդական տոլմայի թարմացնող և բուրավետ այս տարբերակը պատրաստված է թարմ ամառային բանջարեղենից, ինչպիսիք են սմբուկը, բուլղարական պղպեղը և լոլիկը՝ լցոնված բրնձի, խոտաբույսերի և համեմունքների համեղ խառնուրդով: Այնուհետև տոլմաները շոգեխաշում են բուրավետ սոուսի մեջ՝ մինչև փափկ ու հյութալի դառնալը։
ԱԶԳԱՅԻՆ ԽՄԻՉՔՆԵՐ
Պետք է փորձել
Հայկական կոնյակ՝ հավերժական ավանդույթ
Հայկական կոնյակը պատրաստվում է Արարատյան դաշտում աճեցված ընտիր խաղողից։ Այս թունդ ալկոհոլային խմիչքը պատմականորեն հայտնի է ամբողջ աշխարհում իր բարձր որակով, անհավատալի համով և լավագույն ավանդույթներով:
Հայկական կոնյակի պատմությունը սկսվում է 19-րդ դարից, երբ մի խումբ հայ վաճառականներ որոշեցին սկսել արտադրել կոնյակի սեփական տարբերակը՝ ոգեշնչված ֆրանսիական կոնյակի պատրաստման գործընթացից։ Օգտագործելով տեղական խաղողը և թորման ավանդական մեթոդները՝ նրանք ստեղծեցին յուրահատուկ և բարձր որակի հայկական ոգելից խմիչք։