ՌԵՍՏՈՐԱՆՆԵՐ
ԱԶԳԱՅԻՆ ԽՈՀԱՆՈՑ
Պետք է փորձել
Հայկական լավաշ. մշակութային և խոհարարական հաճույք զբոսաշրջիկների համար
Հայկական լավաշը՝ ավանդական տափակ հացը, հայկական խոհանոցի հիմնական բաղադրիչներից մեկն է և երկրի մշակութային ժառանգության կարևոր մասը: Հնագույն ժամանակներից ձգվող երկար պատմություն ունեցող լավաշը դարձել է հայկական կյանքի անբաժանելի մասը, և այն պետք է փորձի երկիր այցելող յուրաքանչյուր զբոսաշրջիկ:
Պատրաստված պարզ բաղադրիչներից՝ ալյուր, ջուր և աղ, լավաշը թխվում է թոնրի մեջ՝ տալով նրան յուրահատուկ ձև և համ: Լավաշը փափուկ և ճկուն է, ինչն այն դարձնում է հարմար տարբեր միջուկներ փաթաթելու համար՝ խորոված միսից, բանջարեղենից մինչև պանիր և խոտաբույսեր: Այն կարելի է մատուցել նաև որպես կողմնակի ճաշատեսակ, կտոր-կտոր անել և թաթախել տարբեր սոուսների մեջ։

ԱԶԳԱՅԻՆ ԽՄԻՉՔՆԵՐ
Պետք է փորձել
Հայկական կոնյակ՝ հավերժական ավանդույթ
Հայկական կոնյակը պատրաստվում է Արարատյան դաշտում աճեցված ընտիր խաղողից։ Այս թունդ ալկոհոլային խմիչքը պատմականորեն հայտնի է ամբողջ աշխարհում իր բարձր որակով, անհավատալի համով և լավագույն ավանդույթներով:
Հայկական կոնյակի պատմությունը սկսվում է 19-րդ դարից, երբ մի խումբ հայ վաճառականներ որոշեցին սկսել արտադրել կոնյակի սեփական տարբերակը՝ ոգեշնչված ֆրանսիական կոնյակի պատրաստման գործընթացից։ Օգտագործելով տեղական խաղողը և թորման ավանդական մեթոդները՝ նրանք ստեղծեցին յուրահատուկ և բարձր որակի հայկական ոգելից խմիչք։
