ԲԱՐԵՐ, ՓԱԲԵՐ, ԱԿՈՒՄԲՆԵՐ
Եթե երեկոյան Ձեզ անհրաժեշտ է հանգստանալ, վայելել սիրելի ըմպելիքը և մոռանալ կենցաղային գործերը, ապա Երևանը, բացի հարուստ մշակույթային կյանքից և համեղ խոհանոցից, Ձեզ կապահովի հաճեիլ ժամանցով: Երիտասարդների գիշերային կյանքը հիմնականում անցնում է բարերում և փաբերում է, որտեղ Դուք կարող եք համտեսել տեղական համեղ գարեջուր, գինի և զովացուցիչ ըմպելիքներ:
Երևանյան բարերն ու փաբերը հիմնականում գտնվում են քաղաքի փոքր կենտրոնում՝ Փարպեցի, Պուշկին, Սարյան և Թումանյան փողոցներում՝ «Բարերի և փաբերի թաղամասում»: Փաբեր և բարեր կան նաև Կասկադի հարակից տարածքում և Աբովյան փողոցում։ Քանի որ օբյեկտները միմյանց մոտ են գտնվում, մեկից մյուսն անցնելով, վստահաբար կգտնեք Ձեր ճաշակին համահունչ վայր: Օտարերկրացիներին ամենուր շատ ջերմ են դիմավորում, և յուրաքանչյուր օբյեկտ ունի անգլերեն լեզվով ճաշացանկ:
Երևանում փաբերն ավելի տարածված են, քան գիշերային ակումբները: Փաբերը հարմարավետ են, աշխույժ և միշտ մարդաշատ և միաժամանակ անվտանգ։ Ի դեպ, ծխելը Երևանի բոլոր փակ տարածքներում արգելված է։ Փաբերն ու բարերը բաց են ամբողջ գիշեր՝ ապահովելով տեղական և միջազգային դիջեյների տարբեր ժանրերի որակյալ երաժշտություն:
Հեշտ է հայտնվել «Բարերի և փաբերի թաղամասում», սակայն դժվար է թողնել այն: Բարի՜ ժամանց:
ԱԶԳԱՅԻՆ ԽՈՀԱՆՈՑ
Պետք է փորձել
Գաթայի հիասքանչ հմայքը
Հայկական խոհանոցը հարուստ է համերով և բույրերով, իսկ ամենասիրված աղանդերից մեկը Գաթան է՝ հայկական ավանդական սուրճի թխվածքը, որը դարեր շարունակ վայելում են: Այս խմորեղենը հաճախ մատուցվում է թեյի կամ սուրճի հետ և հանդիսանում է հայկական տնային տնտեսությունների և հացաբուլկեղենի հիմնական ուտեստը: Գաթան հաճելի աղանդեր է տարվա ցանկացած ժամանակ ուտելու համար:
Միգուցե դա համերի համադրությունից է կամ նրանից, թե որքան թեթև և փափուկ է գաթան, ամեն դեպքում դուք երբեք չեք կարողանա ուտել գաթայի միայն մեկ կտոր:
ԱԶԳԱՅԻՆ ԽՄԻՉՔՆԵՐ
Պետք է փորձել
Հայկական կոնյակ՝ հավերժական ավանդույթ
Հայկական կոնյակը պատրաստվում է Արարատյան դաշտում աճեցված ընտիր խաղողից։ Այս թունդ ալկոհոլային խմիչքը պատմականորեն հայտնի է ամբողջ աշխարհում իր բարձր որակով, անհավատալի համով և լավագույն ավանդույթներով:
Հայկական կոնյակի պատմությունը սկսվում է 19-րդ դարից, երբ մի խումբ հայ վաճառականներ որոշեցին սկսել արտադրել կոնյակի սեփական տարբերակը՝ ոգեշնչված ֆրանսիական կոնյակի պատրաստման գործընթացից։ Օգտագործելով տեղական խաղողը և թորման ավանդական մեթոդները՝ նրանք ստեղծեցին յուրահատուկ և բարձր որակի հայկական ոգելից խմիչք։